How To: Basic Manicure

by - července 23, 2012

Dnes mám pro vás připravený krátký návod na základní manikůru, kterou zvládne doma úplně každý.
Pro vaše nehty je tato péče velmi důležitá, zvláště, pokud je nosíte rády nalakované. Nehty potřebují péči aby byly hezké, pevné a neničily se. Upravené nehty jsou základem a ruka vypadá hned lépe.

Důležité také je, aby byly všechny manikůrní pomůcky čisté!


  • Nejdříve si pomoci pilníku zkraťte a vytvarujte nehty do požadovaného tvaru. Nehty pilujeme vždy suché. Pokud by byly mokré, mohly by se vám snáz lámat a třepit. Jaký pilník si zvolíte je na vás. Já osobně preferuji skleněný, který tolik netřepí nehty.
  • Nehty si namočte do misky s teplou vodou. Pro zjemnění přidejte trochu koupelové soli a pár kapek oleje (například heřmánkový) pro hydrataci. Přidat můžete i obyčejné tekuté mýdlo.
  • Nehtová lůžka pomažte olejíčkem, který zapříčiní změknutí kůže. Lehkým tlakem zatlačte kůžičku zpět pomoci pomerančového dřívka, nebo jiného nástroje na zatlačení kůžičky.
  • Pomoci odstraňovače kůžičky odstraňte záděry a kůžičku, která nešla zatlačit zpět. Záděry můžete odstřihnout také manikůrními nůžkami nebo cvakátkem. Při odstraňování buďte opatrní!
  • Nakonec nehty vyleštíme.

Nezapomeňte si ruce zvláčnit oblíbeným krémem.
Doufám, že jsem vám alespoň trochu poradila, jak si nehty upravit doma a neutrácet tak za manikůru v salónech. I když občas je příjemné zajít si k profesionálům :-)
Manikůru můžete mít hotovou za 15 - 30 minut a je to příjemný relax například večer k televizi.

Mějte prima den
Petra

You May Also Like

0 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.