Hornické slavnosti

by - září 22, 2012

V kavárně, která byla pro dnešní den vyzdobena lehce v hornickém stylu.

Dnes jsem se účastnila Hornických slavností v překrásné obci, a to v lázních Karlova Studánka. Byl to úžasný půlden plný relaxu. Ačkoli ze začátku pršelo a já myslela, že tam nevydržím ani půl hodiny, ve finále jsem zůstala o dost déle. Moc jsem se těšila na vystoupení mažoretek za doprovodu hornické kapely. Na ukázku jejich vystoupení se můžete podívat zde, ale omlouvám se za kvalitu. Původně mělo být vystoupení venku ale kvůli dešti ho museli pořadatelé přemístit do budovy kde bylo špatné osvětlení. Po procházce na čerstvém vzduchu, ochutnání domácích sýrů, pobavení se nad vystoupením klaunů na chůdách a obdivování podzimně barevného listí na stromech jsem zakotvila na příjemném místě, v Galerii Zahrada, v jejíž jedné části se nachází kavárna a v druhé prodejní galerie uměleckých kousků. 



Protože se počasí umoudřilo a začalo svítit sluníčko, mohla jsem si sednout ven a vychutnat si výborné cappuccino a neodolala jsem ani čerstvému chlebu se škvarkama (ještě že jsem toho dnes hodně nachodila, jinak bych musela zítra o to víc běhat), který nabízeli právě k příležitosti Hornických slavností. Vůbec se mi nechtělo jít domů.

V kavárně venku a u ručně vyřezaného děda Praděda od pana Halouzky
Pro mě to byl moc podařený den a musela jsem se s vámi podělit už jen kvůli skvostům, které může Karlova Studánka a její okolí nabídnout. Za kvalitu fotek se omlouvám, ale bohužel v té zimě se mu nechtělo moc spolupracovat a moje maminka je v roli fotografky tak trochu začátečník. I tak ji moc děkuji za báječný den a památku na něj :-)

A jakou jste měli sobotu vy? Doufám, že jste si ji taky pořádně užili!
Mějte prima zbytek dne.
Petra

You May Also Like

0 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.