úterý 5. února 2013

Celozrnný chléb se sušenými rajčaty

V neděli jsem na facebooku zveřejnila svůj první pokus o domácí chléb a protože jste si hodně žádali o recept, tak jsem se rozhodla, že mu věnuji celý článek. Protože jsem nechtěla jen tak obyčejný chléb, rozhodla jsem se, že do těsta přimíchám pár surovin. Potřebovala jsem dovypotřebovat salátová semínka a tak jsem je přimíchala. A co jiného by se k nim mohlo hodit než sušená rajčata?! Chléb byl výborný a hlavně domácí. A neznám nic lepšího než čerstvý a ještě trochu teplý chléb se smetanovým sýrem nebo máslem a pažitkou. 


A jak na něj? Připravte si: 
  • 150g celozrnné mouky (chlebová nebo žitná)
  • 300g hladké mouky pšeničné
  • 300ml vlažné vody
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 lžíce soli
  • lněná semínka
  • sušená rajčata (můžete nahradit čerstvými bylinkami)
V troše vlažné vody necháte vzejít kvásek. Poté přidejte veškeré ingredience a vypracujte těsto, které nechte alespoň hodinu vykynout. Množství semínek a nakrájených sušených rajčat je zcela na vás. Těsto jemně vytvarujte a vložte na plech, nebo do formy vyložené pečícím papírem. Chleba pečte 20 až 30 minut, a to při 180°. Během pečení jej potírejte vodou.
Zkoušli jste domácí pečivo? A co byste si do těsta přidali vy?

18 komentářů:

  1. Tak ten vypadá opravdu úžasně! ♥
    Moc se ti povedl. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, byl výborný. Příště zkusím s bylinkami.

      Vymazat
  2. miluji domácí chleba, já ho dělám v pekárně na chleba, bez kvásku, takže ten tvůj je lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pekárnu prodala, protože se mi chleba málokdy povedl :-) A děkuji za kompliment.

      Vymazat
  3. Děkuji za recept :) určitě vyzkouším!

    http://fashionbynat.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá skvěle! Mňam díky za recept určitě někdy ráda vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  5. Doma s mamkou taky pečeme a musím říct, že domácí chleby jsou opravdu lepší než ty kupované! Nejen, že se na nich s láskou podílíme, ale jsou i o chlup zdravější :) Povedl se Ti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vidím jako velké plus to, že vím co jsem do chleba dala :) A děkuji moc za pochvalu.

      Vymazat
  6. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie xoxoxox

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé Mňam..ty už jsi ho upekla..vypadá užasně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně chutná a pečení bylo tááákhle jednoduché :)

      Vymazat
  8. Vypadá dobře, určitě chutná skvěle! :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Trochu teplý chleba chleba je delikatesa :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! ♥ Thanks for your comment ♥