pondělí 18. května 2015

Pod taktovkou řeckého a českého šéfkuchaře

Minulý týden byl úžasný a taky náročný a dnes vám prozradím jeden ze tří důvodů, proč tomu tak bylo. Ve středu za mnou dorazila sestra a společně jsme se vydaly do školy vaření Chefparade, kde jsme se přivítaly s ostatními blogerkami a pak už jsme se pustily všechny do vaření skvělých jídel, které zastupovaly jak řeckou, tak také českou netradiční kuchyni.


Řecký šéfkuchař Alexandros Papandreou a český šéfkuchař Jan Souček pro nás připravily recepty, v nichž jedna z ingrediencí byl vždy jeden z některých balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou a všechny pokrmy, které jsme připravovali společně byly vynikající.

Ačkoli si o sobě myslím, že jsem dobrá kuchařka, obdivovala jsem food blogerky, jak jim to jde od ruky a jak se vyznají. I má sestra, která píše food & lifestyle blog na tom byla lépe a já bych se od ní mohla učit, ačkoli se říká, že ty mladší se učí od starších.

A co že jsme to připravovali za recepty? Bylo jich celkem čtrnáct a tak uvedu jen některé. Připraveno bylo několik salátů a nejvíce mě zaujal asi ten s lososem a nebo se zálivkou z kešu ořechů. Asi všichni jsme si pochutnali na řeckém gyrosu, po kterém se jen zaprášilo a jako dezert jsem si zamilovala smažená jablka ve skořicovém těstě s mým oblíbeným fíkovým balzamikovým krémem.


Z celé akce, která byla naprosto úžasná, mám pro vás vlog, tak si ho užijte, protože je plný dobrého jídla a milé společnosti. A já si u něj sama zavzpomínám na jednu ze skvělých akcí. Jsem ráda, že se něco takového pro blogerky pořádá, protože se můžou lépe poznat, mají společné zážitky a ještě se něco přiučíme. Já sama jsem se naučila pár kuchařských vylepšováků.


Používáte balzamikové krémy?

8 komentářů:

  1. Téda, 14 receptů :) a vypadají ty pochoutky výýborně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, receptů bylo hodně, ale naštěstí jsme se podělili a o to víc jsem mohli všichni ochutnat. A výborné to bylo.

      Vymazat
  2. Jedlá vyzerajú celkom zaujímavo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno bylo skvělé. Já mám v plánu jako první doma udělat ty jablka v těstíčku.

      Vymazat
  3. Tak to muselo byt paradni. Ja osobne se do vareni moc nehrnu, radeji pecu a spoleham na to, ze az bude treba, tak prijde zlom :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám vaření ráda ale to víš že mezi food blogerkama jsem si připadala jako začátečník :-)

      Vymazat
  4. Páni uplně mám na ty jídla strašnou chuť :)

    Blond LADY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec se nedivím, já teď zpětně taky.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥ Thanks for your comment ♥