kam na kávu | La Kavárna

by - srpna 20, 2015

Miluji kávu, ráda si ji vychutnám v příjemném prostředí a pokud mi na cappuccino namalují obrázek, jsem v pasti. I bez obrázku na mléčné pěně jsou však místa, která si vás získají hned při vstupu do dvěří. A takovým místem je i La Kavárna v jedné uličce v Jablonci nad Nisou. 

Malá, útulná kavárna, která má své kouzlo a která je naprosto originální. Při prvním pohledu působí mírně chaoticky a spíše jako staré vetešnictví. Po lehkém rozkoukání však nacházíte souhru v každém kousku, který je zde umístěn. A víte co je nejlepší? Když máte to štěstí, že ji máte celou pro sebe (což se stává opravdu vzácně) a vy si tak můžete vybrat to nejlepší místo. To, na které máte náladu a kde víte, že si návštěvu nejlépe vychutnáte. 

Po usazení se vás ujme velice milá obsluha, nabídne vám výbornou, čerstvě praženou kávu, lahodné víno a k zakousnutí domácí zákusek nebo variaci vybraných sýrů či jiných pochutin. Popravdě, nepřijít do této kavárny v pozdních večerních hodinách, asi bych z nabídky ochutnala vše. Kamarádka mi totiž dlouze vykládala o tom, jak se v rámci francouzského večera ponořila do všech těch vybraných chutí a jak si tuhle kavárnu volí jako svůj cíl několikrát do roka.

Já se zmohla na mé oblíbené cappuccino a domácí cheesecake, ve kterém jsem patrně rozpoznala strouhanou citronovou kůru, čímž byl pro mě tak trochu neobvyklý. První sousto bylo zvláštní, lehce nakyslé. Při druhém a třetím jsem tomu začínala přicházet na chuť a pak mi to přišlo jako skvělý, odlehčený dezert, který doprovázel lahodnou chuť kávy. Příště si objednám dvojitou, protože výborné kávy není nikdy dost.

Když se mi chuťové buňky uklidnily, přišlo na řadu víno. Sklenička bílého s jemnou, lehce nasládlou chutí. Pane jo, to byla síla. A tím myslím opravdu síla. Exploze chutí, skvělá tečka za večerem v této kavárně. I ta jedna sklenička lehce unavila, takže si dovedu představit, že tematické večery, které se v této kavárně pořádají, musí být opravdu veselé.


Já doufám, že se do kavárny opět brzy dostanu, protože tomuhle se říká zážitek. A vy, pokud budete mít cestu kolem, nebo bydlíte někde v okolí, udělejte si chvilku a stavte se do La Kavárny a objednejte si něco dobrého. A pak mi o tom třeba napište, jak se vám tam líbilo.

Zná někdo tuhle kavárnu? A jakou byste mi třeba doporučili?

You May Also Like

10 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.