summer essentials

by - června 16, 2016

S blížící se letní sezonou začínám přemýšlet pomalu nad tím, jak bych chtěla využít volné dny, kterých není příliš. Vím jedno, chci si je pořádně užít. Ještě nemám jasné plány, možná to nechám jen tak plynout a ono se to třeba nějak vyvrbí. Jedno vím ale jistě. Jsou určité věci, které mi to léto mohou zpříjemnit. Je jich opravdu hodně a dnes vám ukážu jen zlomek z nich.

Zbožňuji pastelové barvy a ačkoli si říkám, že léto je to pravé období pro všechny ty výrazné a křiklavé odstíny, já naopak letos toužím po těch jemných. Laky Essie jsou jedny z těch kousků, kterým odolávám už opravdu dlouho, hlavně kvůli ceně, ale myslím si, že to nebude trvat dlouho a brzy se mi doma nějaký objeví. Možná právě nějaký v pastelovém odstínu.

Mým věrným společníkem, a to nejen pro letní dny, je fotoaparát Olympus PEN E-PL7. Myslím, že ho všichni znáte už moc dobře a spousta z vás je také majitelem. Schválně, kolik členů rodiny Olympus tady mám? Vy, co pořád váháte, občas mrkněte na stránky olympusobchod.cz, kde bývají i různé akce a třeba se pak také odhodláte a pořídíte si stylového parťáka.

K létu neodmyslitelně patří dobré pití. Když pominu domácí limonády nebo i vodu s citrónem a mátou, pak se mým favoritem stal Aperol Spritz, který jsem poprvé ochutnala minulý rok. Hned jsem si ho oblíbila a přijde mi jako skvělý a osvěžující drink. A pokud k tomu přidám bezva společnost a spoustu svíček, které plápolají v lucernách, pak můžu s jistotou říct, že by to byl ideální letní večer. Mimochodem, voňavé čajové svíčky koupíte třeba v IKEA a tuhle lucernu z koláže seženete v Jysku, kde pořídíte i jiné a opravdu levné kousky.



V neposlední řadě patří k letním dnům skvěle padnoucí plavky. Je jedno, jestli je vytáhnete na bazén, k rybníku, na dovolené u moře, nebo se v nich budete opalovat třeba na terase nebo na zahradě. Tak i tak by se vám měly líbit a měli byste se v nich cítit dobře. Na trhu je nepřeberné množství kousků a věřím, že si každý vybere ten perfektní. Já si popravdě v běžných obchodech příliš nevyberu. Není to ani tak o tom, že by se mi plavky nelíbily, ale bohužel mi nesedí. A tak jsem nucena koukat spíše na internet. Už jsem prozkoumala několik e-shopů, ale zatím jsem neobjevila žádné, které by splňovaly alespoň základní požadavky. Při mém pobytu v Budapešti, o kterém vám napíši v jednom z dalších článků, jsem viděla reklamu na plavky z e-shopu otto-shop.cz. Popravdě mě předtím nenapadlo, se tam jít podívat, protože mám tuhle stránku spojenou s katalogovým prodejem, kde byly ceny vysoké, ale musím říct, že mě nabídka mile překvapila. Spousta kombinací, vzorů, barev a i cenové rozpětí si určitě najdé své zákazníky. Uvidíme, jestli si tam nějaký ten padnoucí kousek vyberu i já.

Poslední věc, kterou dnes zmíním je knížka. Ty k létu neodmyslitelně patří. Pestrou nabídku najdete například na internetovém knihkupectví Martinus.cz. Já sama zbožňuji knížky. Baví mě obdivovat různé obálky a listovat si v dobré knížce je opravdový relax. Ne vždy se mi ale poštěstí s sebou knihu někam vzít a tak mám často po ruce alespoň čtečku. Má volba padla na Kindle a jsem opravdu spokojená. Není nad to mít pohromadě stovky knih. Na dovolenou je to podle mě ideální volba.

Mohla bych vyjmenovat minimálně další desítku věcí, které mi léto zpříjemňují, ale to by ten článek byl pořádně dlouhý. Proto mě můžete sledovat třeba na instagramu, kde můžete sledovat co mě zrovna baví. 

A vy mi můžete na oplátku napsat, co podle vás k létu neodmyslitelně patří. 
Čím si zpříjemňujete letní dny?

You May Also Like

8 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.