PONER

by - září 22, 2017

Každý rok se těším na pohádku Tři oříšky pro Popelku. Pokaždé ji závidím ty nádherné šaty, jež nachází uprostřed dvou skořápek. Dobře, možná ji ani tak nezávidím. Spíše si vždy povzdychnu, jak je to svým způsobem kouzelné, když žena oblékne nádherné šaty a může se cítit jako princezna.

Já se tak cítila v životě už několikrát, například v tanečních a na maturitním plese. Ten maturitní ples byl možná nejsilnější zážitek, protože tenkrát to bylo asi poprvé, kdy jsem svým vlastním, kriticky ženským pohledem usoudila, že je to dokonalé. A to my ženy sami sobě říkat příliš neumíme.

Není to však tak dávno, co jsem si to moje malé "je to dokonalé" řekla znovu. A to jsem k tomu nepotřebovala mít ani žádnou speciální událost. Tedy, ona to vlastně výjimečná chvíle byla.

To mé nedávné "je to dokonalé" najdete na předposlední fotce.

____________________________________________________

KORÁLKY, PRECIZNOST A VYŠÍVÁNÍ
____________________________________________________


To jsou tři slova, kterými bych charakterizovala mladou značku PONER.


Je krátce před šestou odpolední a já vyjíždím výtahem do ateliéru s jedním z nejkrásnějších výhledů na Prahu. Jsem mírně nervózní a přitom plná očekávání a radosti. Už za pár chvil totiž potkám mladý a nadaný sourozenecký pár. Nikol a Jakuba. 

Nervozita ze mě opadá okamžitě, jakmile se přivítáme. Celé setkání mi přijde neuvěřitelně přirozené. Naslouchám každému slovu a poslouchám příběh, který stojí za vznikem této značky. Věděli jste například, že na samotném začátku se tato značka věnovala spodnímu prádlu pro tanečnice? Ne? Tak si tento příběh můžete přečíst na oficiálních stránkách.

Jakub a Nikol ochotně odpovídají na otázky a ukazují místo, kde tráví spousty hodin. Dvě patra ukrývají spousty skvostných kousků. Sukně, šaty, body a v neposlední řadě Ponerky. Nevěděla jsem, kam dřív s očima a měla jsem neskutečnou potřebu osahat si všechny ty látky. 

Nakonec jsem neodolala a některé šaty jsem si před velkým zrcadlem přiložila k tělu a ladnými pohyby jsem napodobovala jejich vlnění za chůze.

Co vám budu povídat. Bylo to několik skvěle strávených hodin, které bych si klidně někdy zopakovala. Třeba už v novém, větším ateliéru, který bude určitě brzy potřeba, protože práce a nápadu mají sourozenci opravdu hodně.

A co nebo kdo za tímto zážitkem vlastně stojí? Před pár měsíci jsem se jen tak během běžného hovoru zmínila, že obdivuji práci Jakuba a Nikol, aniž bych tušila, že to bude mít takovéto pokračování. Slovo dalo slovo a možná také shodou okolností, jsem se mohla díky Institutu módní tvorby této exkurze zúčastnit. Institut nabízí jedinečné oděvní kurzy se zaměřením na fashion design a fashion marketing, a to úplně každému bez ohledu na věk, vzdělání či zkušenosti.

Třeba se do budoucna odhodlám a nějaký ten kurz si vyberu i já. Člověk by si  měl přeci pořád rozšiřovat obzory. Myslím, že podívat se tak trochu pod ruky úspěšnému návrháři je solidní začátek. Za nahlédnutí do dílny značky PONER bych chtěla poděkovat Kláře a Evě, které mi tohle příjemné setkání umožnily.

Znáte značku PONER? 
Jak se vám líbí tvorba a případně, které české návrháře máte v oblibě?

You May Also Like

8 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.