Z knižního koutku | Oprawme se

by - ledna 08, 2018

Ne vždy musí krásný obal nutně znamenat, že nás obsah uspokojí a nadchne. A to se stalo i tentokrát. U knížky snad poprvé. 

Nádherná obálka knížky Oprawme se bude asi to jediné, co dnes pochválím bez jakéhokoli "ale". Ačkoli má kniha vesměs pozitivní recenze, já se musím bohužel přiřadit k těm, kterým kniha k srdci nepřirostla. Do čtení jsem se musela nutit, nedokázala jsem se soustředit a když jsem si začala říkat, že na tom, co se v řádcích ukrývá, něco bude, pak jsem si začala uvědomovat, jak strašně složité to je. A já mám ráda jednoduchost.


Skryté slovíčko raw v názvu napovídá o čem tak trochu kniha je. Výživa je hlavním tématem a ačkoli jsou složité procesy lidského těla a zpracování stravy podány ve srozumitelné formě, stejně mi kniha moc nepřinesla. Už jen například to, jak získat "dokonalou" vodu pro lidské tělo mi přišlo jako sci-fi.

Kniha je psána podle scénáře jistého dokumentu a řeší se zde spousty pravidel pro zdravý životní styl - od toho co a kdy jíst, až po to jak sportovat. Vyvrací několik zajetých "povídaček" o tom, co  nejlíp funguje když chcete zhubnout a najdete zde i několik ukázkových jídelníčků.

Pozitivní na knize je to, že to není jen další návod na dietu, ale je to o tom, jestli si v hlavě přepnete spínač do módu zdravého životního stylu.


Nemůžu říct, že by byla kniha úplně špatná, jen se mi dostala do rukou asi v nevhodnou chvíli, nebo nejsem cílový čtenář. Každopádně mě podle obalu zaujala a proto jsem si ji chtěla přečíst. A teď zajímá - četl ji někdo z vás, jak se vám případně líbila?


- Petra -

Článek vznikl ve spolupráci s Megaknihy.cz.

You May Also Like

0 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.