Extra péče o pokožku i v zimě? Ano!

by - února 12, 2018

Sluníčko, klimatizace, rozpálené městské prostředí. To vše a mnohem víc má velký vliv na naši pleť v létě, co se dehydratace týče. Ale co v zimě? Má dostatečnou vláhu, je krásně vyživená a spokojená? 

Tak ta má pleť určitě ne. Již několik let se s příchodem listopadu mění moje smíšená pleť, která má co dělat, aby se od jara do podzimu alespoň chvíli neleskla, na totální sušenku. Snesu na obličeji opravdu málo a musím mazat a mazat. 

Při dlouhodobější absenci krému se má pleť smrskává, respektive vykazuje pocit pnutí, a taky se loupe. A to nechtějte vidět, co dělá, když se rozhodnu nanést make-up. To mi to pak dává pěkně sežrat.

A tak dávám své pleti extra péči, co to jen jde. Neznamená to však, že nakoupím zásoby hydratačních produktů a říkám si, jak onu důležitou vodu zpátky do mé pleti dostanu.

_____________________________________________________________

NEJSEM PŘECE HOUBA, ABYCH VODU DO SEBE VCUCLA.
_____________________________________________________________

Ale naopak se snažím volit produkty, které zabrání jejímu úniku a udrží její optimální množství. Navíc by měly zajistit ochranu před vnějším prostředím. Třeba takový mráz je pro naši pleť dost velkou zátěží.


Jenže vyžiovat pleť v domácím prostředí je pro mě občas nedostačující, protože ne všechny produkty si můžeme domů odnést. Některé musí, vzhledem k obsahu aktivních látek, zůstat na půdě odborníků, kteří se pak o nás postarají.

A tak jsem se i já vložila do rukou GERnéticu a nechala se hýčkat a dát si tu mou přesušenou pleť do pořádku.  

Aby mohla kůže vstřebávat všechny ty aktivní látky, je důležité dbát na správné čištění. A tím celá procedura také začala. Efleráží (kouzelné slovíčko představující jakousi masážní techniku) mi pak kosmetička postupně vpracovávala všechny produkty - krémy a séra. Ze začátku jsem se zalekla, kolik si toho nachystala, ale pleť si nestěžovala. Dokonce i finální masku Hydra Ger do sebe vsákla takovou rychlostí, že jsme se tomu divily. Masku jsem si také odnesla domů, abych si mohla rehydratovanou pleť udržovat a nezklouzla jsem zase zpátky k suchým šupinkám. 

U samotné masky mě zaujaly dvě aktivní složky, a to kaolín bohatý na obsah minerálních solí a výtažek z kvasnic, které jsou hlavně zdrojem vitamínů řady B.


Na celém ošetření se mi líbilo, že se péče nesoustředila pouze na obličej, ale také na dekolt a šíji. Musím říct, že relaxační masáž, která mi byla dopřána neměla jedinou chybičku. V posledních hektických dnech to byla opravdová třešnička na dortu a já jsem domů odcházela skvěle odpočatá.

Takovou nějakou relaxační a zároveň pečující proceduru doporučuji každé z vás, protože odpočívat se musí a starat se o naše tělo stejně tak.

Dopřáváte své pleti a pokožce na těle dostatečnou péči i v zimě?

- Petra -
Článek vznikl ve spolupráci s GERnétic.

You May Also Like

1 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.