press trip | Restaurant Signature Brno

by - února 26, 2018

Dokončuji poslední větu v pracovním emailu, předávám informace kolegyním a pak už jen popadnu kufr a nechávám za sebou všechny ty každodenní povinnosti. Dobře, myslím na ně ještě po cestě na nádraží a na malou chvilku těsně předtím, než uvidím Dominiku a následně i zbylou skupinku prima holek, se kterými mě čeká press trip v Brně, respektive na kopci za Brnem, na kterém se nachází na první pohled pouze kasíno, ale uvnitř najdete i hotel a hlavně designově a i gastronomicky do detailu vyladěnou restauraci.

Ve vlaku usedám do pohodlných sedaček a opět se ujišťuji, že při cestování, kdy bych měla překonávat dálnici D1, je vlak nejlepší volbou. Pokud tedy nemá zpoždění. Tenhle naštěstí nemá a ještě mi cesta utíká takovou rychlostí, že jsem si sotva stačila vypít kávu a sníst tvarohový koláč. Naše skupinka si vážně sedla a já mám pocit, že holky už nějakou tu dobu znám a ne, že je vidím poprvé v životě.




Po příjezdu do Brna nás čeká odvoz do hotelu Victory a tam už se nás ujímá jeden z majitelů restaurace Signature, který nás uvítá s vtipem a během svého úvodu předá každé z nás sklenku mého oblíbeného Prosecca. Mimochodem, to upřímné nadšení pana Lumíra a i ten lahodný šumivý nápoj se stává společností na celou dobu pobytu.

Samotný interiér místa, kde se měl odehrávat hlavní program, mi vyrazil dech a musím říct, že je vážně promyšlený, protože ať si v restauraci sednete kamkoliv, máte se vždy na co dívat. Zajímavé bylo také poslouchat historii o tom, jak tyto prostory vůbec vznikly. V hlavě mi utkvělo i třeba to, že příbory a sklenky testovala celá rodina, aby byly vybrány ty nejlepší. A talíře, pro které byla vybrána jasná paleta barev, jsou vyráběny přímo u hrnčíře.


Po rychlém ubytování se odebírám na thajskou masáž do ThaiStar, která je po šíleném pracovním nasazení za poslední měsíce neuvěřitelně uvolňující. Volím si olejovou variantu, která je jemnější, ale i tak se za doprovodu grepové vůně dočkám pár hmatů, které sice bolí, ale uvolní mi ztuhlou šíji.

Masáže se nachází přímo v hotelu a už samotné prostory působí uklidňujícím dojmem. Takže po odpočinku na lehátku to je jen pár kroku zpátky do pokoje


Asi o hodinu později se převlékám do tmavě zelených šatů, které jsem si vzhledem k jejich pohodlnosti zvolila jako outfit k degustační večeři. 

Celý ten orchestr vůní a chutí jídla, která jsou podávána na originálních talířích, doprovází vína a ačkoli miluji červené, tak v paměti mi nejvíce utkví dokonale vyvážené růžové. Názvy po mně nechtějte, na to paměť nemám, ale pro jednotlivé chody jsem si vzala malý tahák, tak tady je máte.

______________________________________________________ 

Carpaccio z uzeného mořského ďasa, šneci, citrusový dresing

Česnekové veluté s  martini, uzený losos, kaviár

Grilovaný jehněčí jazyk, fava fazolky, čistec, tuřín, mandle

Grilovaný siven americký, fazolkové pyré a ragů, křenová espuma

Vanilkové mille-feuille, slaný karamel

Hruškové clafoutis, čokoládová zmrzlina

Čokoládové brownies, čokoládová pěna s pimente d´espelette
______________________________________________________



Ačkoli některé pokrmy nedojím, neboť nejsem asi ten pravý food odborník a některé chutě mi prostě nesedly, tak poslední chod bych si klidně zopakovala.

Siven s fazolkovým pyré a křenovou espumou je pro mě nebe pro chuťové pohárky. A to ještě v tu chvíli netuším, že přijde absolutně famózní sladká tečka.

Jemné, nadýchané a na jazyku se rozplývající brownies s čokoládovou pěnou a makronkou. A to hruškové clafoutis? Jsem v gastronomickém ráji.


Když dojím poslední sousto, odsunu se od stolu a loudavými kroky se odeberu spolu s ostatními na finále večera. Do kasína. Milá krupiérka nám vysvětluje pravidla rulety a u té zůstáváme až do nočních hodin. 

Kdyby mě nezačali zrazovat těžknoucí víčka, možná bych zkusila i Black Jack, ale uznala jsem, že je nejvyšší čas jít spát.

Celý večer a vlastně i dopoledne bylo skvělým zpříjemněním jinak běžného týdne a já si to opravdu užila. Děkuji restauraci Signature a také holkám ze saurusmedia za pozvání a za parádní program. Přesně takovou dámskou jízdu totiž občas potřebuje každá z nás.

Pokud máte rádi videa, mám pro vás z celého výletu také vlog.



Byli jste v této restauraci nebo jste zažili nějakou parádní dámskou či pánskou jízdu?

- Petra -

You May Also Like

1 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.