Fandím ženám

by - dubna 08, 2018

To bych nebyla já, abych nezapomněla publikovat článek, který jsem měla naplánovaný. Tentokrát se mi to ale tak trochu hodí, protože jak už nadpis napovídá, chci mluvit o tom, jak fandím ženám. Za poslední dobu se mi totiž to mé přesvědčení potvrdilo takovým způsobem, že jsem měla potřebu o tom napsat.

Nechci, aby můj dnešní článek vyzněl tak, že mám cokoli proti mužům. Naopak, myslím, že život bez nich by neměl tu správnou šťávu a ke spoustě z nich vzhlížím s respektem, úctou a obdivem.

Ale řekněme si to upřímně.

_______________________________________

ŽENY JSOU OPRAVDU BOHYNĚ.
_______________________________________



Kolem sebe mám spoustu žen, které si zaslouží mou hlubokou poklonu.

Máma, která se uměla o rodinu postarat a dávala mi vždy najevo lásku, i když jsem se já nechovala zrovna tak, že bych si to zasloužila. A přitom musela určitě zatnou zuby, aby ji má hořká slova nesrazila na kolena. Někdy si říkám, že pubertální nálady by měly být z našich životů vyrušeny.

Sestra, která se mi jako lusknutím prstu před očima změnila z malé sestřičky na dospělou ženu, která si jde za svým. Ví co chce, čeho chce dosáhnout a občas si říkám, že to ona by měla být z nás dvou ta starší, která je vzorem.

Kamarádky, které zvládají mateřskou i přes všechny klacky, které jim jsou házeny pod nohy a které mají kolikrát víc naklizené byty a zvládnuté povinnosti než já, a přitom jsou to stále krásné ženy, které umí ze sebe během pár minut vyčarovat atraktivní partnerku svých manželů.

Šéfová, ke které jsem cítila obrovský respekt od prvního okamžiku, ačkoli byl náš vztah i na přátelské úrovni. Během posledních měsíců si prošla peklem, tím zdravotním, a do práce se vrátila se vší noblesou a nikdo by neřekl, že se cokoli přihodilo.


A v neposlední řadě .

Ano, i já si sama sobě občas řeknu, že jsem vážně dobrá.

Dokázala jsem se poprat s novou prací, ačkoli jsem byla hozena do vody. Nenechala jsem se potopit a úspěšně jsem plavala na hladině. 

Zvládla jsem i období, kdy jsem několikrát denně přejížděla mezi prací, domovem a nemocnicí a ačkoli jsem měla strach a byla unavená, stále jsem v sobě našla sílu na to, abych byla pozitivní, nenechala na sobě nic znát a ještě byla oporou pro druhé.

A těch momentů či období bych mohla napsat několik.

A věřím, že i každá z vás by si vybavila situaci, kdy jste si poklepaly na rameno a vyřkly si pochvalu, že jste skvělé. A klidně to dělejte častěji!


Tyhle krásné fotky vznikly na akci, kterou pořádala značka Avon, která právě hashtag #fandimezenam odstartovala, a to před Mezinárodním dnem žen. A přišla mi škoda, abych je nevyužila, proto jsem je zakomponovala do tohoto článku.

Protože já se musím třeba přiznat, že kosmetika, a to hlavně červená rtěnka mi občas dopomůže k tomu být odvážnější. A i třeba parfémy střídám podle nálady či příležitosti, takže na schůzky si beru vůně, které o mně vypovídají, že jsem sebevědomá, ale na přátelská setkání si ráda zvolím něco jemnějšího, co naznačuje, že jsem otevřená pro další společné akce.


A samozřejmě jsem nesměla opomenout ani jídlo, protože třeba u mě platí pravidlo "hladová žena, protivná žena".

Máte to tak taky některá?


Denně vídám spoustu dalších žen, kterým bych mohla říct, jak jsou báječné, a to ať už v reálném světe či v tom onlinovém. A taky to dělám. Vždycky je ale důležité začít u sebe, protože i my potřebujeme pochválit.

Která žena je pro vás ta, které fandíte? A umíte si říct, že jste obdivuhodná?

- Petra -

You May Also Like

1 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.