Kafe jak lusk

by - března 05, 2018

Někdy mi ten život nazývaný kavárenský povaleč docela chybí. Vždyť kdo by občas netoužil po tom, uvelebit se v křesle v útulném prostředí, kde je na dosah dobrá káva i malé občerstvení, a plnit si pracovní povinnosti právě odtud.

Nebo se jen tak usadit a během usrkávání horkého nápoje si číst dobrou knihu. A co třeba vyrazit si na nějaké to příjemné místo s přáteli a jen tak si poklábosit.

Já bych to brala všemi deseti a to klidně několikrát do měsíce. Tak si říkám, že bych na tom vlastně mohla zapracovat a třeba místo sobotního úklidu vyrazit právě do kavárny. Takže, pokud se někdo dobrovolně hlásíte na onu víkendovou povinnost u nás doma, abych si mohla jít užít dobrou kávu, beru vás.

Nedávno jsem měla to štěstí, že jsem si svůj program mohla přizpůsobit a naplánovat tak, abych se právě do jedné takové kavárny podívala.

_____________________________________

KAFE JAK LUSK
_____________________________________


Malá, útulná a velmi příjemná kavárna o které mi sestra básnila už několikrát. Nachází se na Třídě Svobody v Olomouci a je docela jednoduché ji přejít. Nebo alespoň já bych klidně pokračovala dál, protože ruch města doprovázen cinkáním tramvají mě nenechal soustředit se na to, abych včas zaregistrovala vchod. 

Po vstupu dovnitř jsem se však ocitla v oáze klidu. Možná za to mohl interiér, kde svou roli hraje dřevo nebo snad vůně kávy, na kterou jsem se těšila.

Kafe jak lusk však nenabízí pouze nápoje, ale pokud máte hlad, můžete si objednat také jeden ze sendvičů. Já si vybrala ten s kyselou okurkou a křenovým pomazánkovým máslem. A neprohloupila jsem. Příště možná zkusím kombinaci řepy a slaného sýru.


Pokud jste milovníky kávy, tak tady si opravdu pochutnáte. Nejsem příliš velký odborník na kávová zrna, ale sem se budu vracet, protože mi naservírovali jedno z nejlepších cappuccin, které jsem kdy pila. Už se Dominice nedivím, že sem chodí tak ráda.

No a pokud byste se chtěli do Olomouce vydat, tak mrkněte i na tipy na další podniky, které jsem vám sepsala v jednom z minulých článků (tady).

A pokud víte o nějakém místě, ať už třeba v Olomouci, nebo někde jinde, které stojí za návštěvu, napište mi o něm v komentáři.

- Petra -

You May Also Like

0 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.