Kosmetické novinky v naší koupelně

by - února 17, 2019

Dlouho tady nebyl čistě kosmetický článek, a to z toho důvodu, že se snažím ustálit na produktech, které budu používat ráda a opakovaně. Mé pleti totiž každoměsíční změny vůbec nevyhovují. Co se dekorativní kosmetiky týče, tam experimentuji ráda, ale pokud mi něco opravdu sedne, pak se těžko do mé koupelny dostane nějaká novinka o které bych vám mohla napsat. Dnes mám pro vás ale rovnou tři.

Několik let, ano tak dlouho, jsem hledala oční stíny, které by mi vydržely celý den. Ne, ty jsem bohužel zatím nenašla, ale dostala jsem od kolegyně tip na skvělou bázi, která kdejakou barvu na očích udrží opravdu téměř do noci. Já tu svou od značky Artdeco koupila na Notinu a nedám na ni dopustit. Stačí malé množství a oční stíny mi drží celý pracovní den, tedy minimálně deset hodin. Osvědčila se mi na všechny oční stíny, kromě těch tekutých, které jsem zatím nezkoušela. Takže pokud bojujete se slitou čárkou na víčkách nebo ještě hůře s úplně ztracenými stíny, určitě tento kousek vyzkoušejte. Já jsem si ho zamilovala.


Druhou novinkou, která zabrala místo v naší koupelně je řada, vlastně hned tři, sprchového gelu, šamponu a kondicionéru od britské značky Faith in Nature, která mi byla poskytnuta k testování. Popravdě jsem ji předtím vůbec neznala, ale po vyhledání pár základních informací jsem věděla, že ji vyzkoušet musím. Byla mi sympatická nejen obaly, které jsou ze 100% recyklovaných obalů, ale i tím, že je přírodní a obsahuje bio složky. 

Hned první volba padla na kokosovou řadu, jejíž vůně mi připomněla dovolenou na Bali, kde jsem se osvěžovala čerstvým kokosem. Bohužel mi však ze tří testovaných vyhovovala nejméně. Tedy co se vlasové kosmetiky týče. Sprchový gel je božský. Vlasy ale v kombinaci s tvrdou vodou, kterou doma máme moc spokojené nebyly. Vypozorovala jsem to už u více produktů, proto konkrétně tyto se mnou pocestují k rodičům, kde si budu moct kokosovou péči vychutnat. 

Absolutním miláčkem je řada grep a pomeranč. Něco tak svěžího jsem dlouho nepoužívala. Co se vlasů týče, tady je vše v pořádku. Stačí malé množství k lesku a citrusové vůni. Gel si pak často vychutnávám jako koupelovou pěnu.

 Poslední testovanou vůní je aloe vera. Paradox je, že ačkoli mi voní nejméně, tak moje vlasy ji milují nejvíc. Jsou krásně vyživené a ani při používání ob den mi nedráždí vlasovou pokožku, kterou mám opravdu citlivou. 

Kdybych to měla shrnout, pak bych se obešla bez vlasové kosmetiky s vůní kokosu, ale sprchového gelu bych se nevzdala. Citrusovou řadu miluji úplně celou a u aloe vera bych naopak klidně vynechala sprchový gel (pouze kvůli vůni) a šampon s kondicionérem umisťuji na přední místo na poličce. 


Poslední nováček o kterém chci napsat je produkt od GERnétic, který jsem si zamilovala hned při prvním použití. Créme GG je tónovací krém, který se přizpůsobí právě vaší barvě pleti a  krásně ji projasní. Můžete ho použít samostatně na denní krém a nebo jako podklad pod make-up, což je ale zbytečné v případě, že vás trápí jen drobné nedostatky. Pak vám bude tento produkt bohatě stačit samostatně. Po použití působí pokožka hebkým, matný a přitom svěžím dojmem. Navíc jsou opticky rozostřeny kontury vrásek, a to díky rozptýlení světla. 

Jako všechny produkty GERnétic, tak i tento obsahuje účinné látky pro pleť, a to konkrétně výtažky z řasy chlorella nebo extrakt z květů měsíčku lékařského. 

Na závěr vám dám jeden tip. Aplikujte nejdříve malé množství a pak v případě potřeby přidávejte, protože krém začíná měnit barvu téměř okamžitě po aplikaci, tak ať neskončíte třeba oranžová. Méně je někdy více.


Tolik k produktům, které mám doma již nějaký ten týden / měsíc a které jsem vám chtěla přiblížit. Vy můžete popřemýšlet o tom, jestli dáte některému šanci a třeba mi o tom napište. Já pro vás budu zatím střádat další novinky v naší koupelně, kterým v budoucnu věnuji opět pár řádků tady na blogu.

- Petra - 

You May Also Like

0 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.