dýňová polévka

by - října 10, 2013


O recept na dýňovou polévku, kterou jsem před nějakou dobou vařila, jste si psali několikrát a tak vám ho dnes přináším. To, jak si recept poupravíte dle vlastní chuti je zcela na vás. Já jsem ten tip, co rád experimentuje, takže je možné, že příště ji budu vařit zase trochu jinak.

A co budete tedy na polévku potřebovat?
  • 1 dýně Hokkaidó
  • 50g másla
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 bobkové listy
  • sůl pepř
Na másle si necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený česnek. Dýni omyjete, rozkrojíte, zbavíte semínek a pak ji nakrájenou na menší kousky přidáte do hrnce. Já osobně ji i loupala, ale to se prý nemusí, takže vám tímto tipem snad ušetřím práci. Chvíli se vše opéká a poté zalije horkým vývarem. Přidejte bobkový list, muškátový oříšek, osolte a opepřete. Zakryté pokličkou vše vařte asi půl hodiny. Po uvaření vyndejte bobkové listy a dýni důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Případně si polévku dochuťte.

Teď už nezbývá nic jiného, než si dopřát plný talíř výborné polévky, kterou si můžete ozdobit zakysanou smetanou, opečenou slaninou nebo chlebovými krutony.

Máte rádi dýňovou polévku? Jste stejný tip jako já, co si na podzim a v zimě vychutnává nejrůznější polévky, které zahřejí a zasytí?

You May Also Like

20 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.