{cupcakes} Čokoládovo-pomerančové

by - března 01, 2014

Krásnou sobotu! Venku to vypadá jako na jaře a já ujíždím v posledních týdnech na více než 70% hořké čokoládě, takže jsem se rozhodla, že další cupcakes musí zachytit oboje. Pomeranče se postarají o svěží nádech, stejně jako je svěží jarní vzduch, oranžová barva mi připomíná první kvetoucí rostliny a čokoládové těsto mluví samo za sebe.



těsto:
  • 60g hořké čokolády (já použila 74% z Lidlu)
  • 110g másla
  • 40g kakaa na pečení
  • 100g hladké mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 150g cukru
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku zakysané smetany

krém:
  • 250g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 50g změklého másla
  • moučkový cukr dle chuti
  • špetka potravinářského barviva v oranžové barvě (aby měl krém lehký oranžový nádech)
  • nastrouhaná pomerančová kůra z jednoho až dvou pomerančů podle chuti 




Máslo a čokoládu rozpusťte na vodní lázni spolu s kakaem a míchejte do té doby, dokud se vše nespojí. Poté odstavte směs z plotýnky. Mouku, sodu a prášek do pečiva smíchejte dohromady. Ve velké míse pak vyšlehejte vejce s cukrem a solí. Po vyšlehání přimíchejte směs z čokolády, másla a kakaa. Nakonec střídavě přidávejte mouku a zakysanou smetanu. Teď už jen stačí těsto rozdělit do košíčků, nechat ho péct při 180°C přibližně 20 minut a nakonec ozdobit krémem, který vznikl vyšleháním tvarohu, másla, moučkového cukru a pomeřančové kůry s potravinářským barvivem.

Pokud chcete, můžete cupcakes na závěr ozdobit nastrouhanou pomerančovou kůrou nebo čokoládovými hoblinkami a dodat jim tak pomyslnou třešničku na dortu

A dnes se vás ptám, jakou ingredienci bych měla zahrnout do cupcakes vystihující měsíc březen?

You May Also Like

30 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.