Když nás trápí celulitida

by - srpna 09, 2016

Celulitida, slovo, které v dnešní době slyšíme čím dál víc a křičí na nás téměř ze všech stran, a to hlavně teď v letním období. Dříve se tohle slovo často spojovalo s obezitou, bralo se téměř až za urážlivé a já jsem ráda, že tomu tak již není a že se od tohoto pohledu upouští. 

Celulitida je problém, který je závislý na mnoha faktorech a k její minimalizaci (případnému zlepší) je potřeba podniknout určité kroky a mít pevnou vůli. Musíte vytrvat a nepolevit. 

Pomerančová kůže vzniká v důsledku hromadění tukové tkáně a v důsledku stárnutí podkožního vaziva. Celulitida může být způsobena nedostatečným zásobováním podkoží výživnými látkami a odváděním odpadních látek, které se pak hromadí. Příčinou může být často také hormonální nerovnováha (ta může být často způsobena hormonální antikoncepcí), dědičná dispozice či stres a bohužel i kouření, nadměrné pití kávy (to jsem moc vědět nechtěla) a alkoholu. Důvody vzniku celulitidy, které můžeme my sami ovlivnit nejvíce, jsou špatné stravovací návyky, nedostatečný pitný režim a nedostatek pohybu.


Tento kosmetický, často až zdravotní, problém trápí velké procento žen a já patřím mezi ně. Dříve mi stačilo pro minimalizování celulitidy začít více mazat problematické partie a zvýšit pitný režim. Během mazání jsem si totiž hydratovala pokožku, čímž vypadala vypnutější a krouživými pohyby jsem rozproudila oběh, stejně tak dobře může posloužit i masážní sprchová hlavice. S přibývajícím věkem to však nestačí a tak jsem využila nabídky kosmetického studia GERnétic a vydala jsem se na ošetření proti celulitidě

Během procedury mi kosmetička nanášela postupně produkty, které podporují mikrocirkulaci krve a tok lymfy v těle. Aktivují také buněčný metabolismus a působí proti zadržování vody v těle. Tím se urychluje vyloučení odpadních látek z pokožky. Produkty také pomáhají odstraňovat otoky, vyhlazují a zpevňují pokožku. 


Protože ošetření není jednorázová záležitost, ale je potřeba ho umocnit opakováním, dostala jsem pro domácí použití ošetření ve třech krocích
  • stimulační tělové tonikum Lympho, které umožňuje lepší prokrvení pokožky a pomáhá odstranit také pocit těžkých nohou
  • tělový gel Confort Corps Marin, který obsahuje výtažky z mořských řas a nanáší se na problematická místa
  • tělový krém Vasco Artera, který upravuje krevní a lymfatický tok a působí proti zadržování vody


Tohle ošetření beru jako startovací krok, který mi může výrazně pomoci. Sama totiž vím, že boj proti celulitidě je běh na dlouhou trať. Mít doma jisté výrobky, které v boji pomáhají, je určitě dobře. Zapomeňte však na anticelulitidní krémy z drogerie, které  na vás působí svými reklamními triky. Jejich aktivní látky, jestli tedy nějaké mají, totiž nepronikají do tkáně a tím pádem jsou v tomhle směru k ničemu. Raději se poptejte přímo u odborníka nebo pátrejte po výrobcích, které obsahují právě látky, které nepůsobí pouze na povrchu.

Kosmetické produkty však nejsou sami o sobě plně dostačující, proto jsem se i já rozhodla k dalším krokům. Hodlám se ještě více zaměřit na stravu a ráda bych zvýšila pohybovou aktivitu. Pohyb totiž příznivě podporuje tok lymfy. Ke správnému proudění lymfy vám pomohou také lymfatické masáže (víte, že pozitivně ovlivňují i stav pleti?). Zde zapomeňte na lymfatické kalhoty a jiné předražené procedury, které nabízí každý druhý salón, ty mají krátkodobý efekt a při špatné indikaci mohou celulitidu i zhoršit. 

Najděte si kvalitní masérku, která vám provede ruční lymfatickou masáž, která je v tomhle směru nejlepší. Pokud masérka na začátku neotevře lymfatický systém a slibuje vám, že masáž zvládne za hodinku, utečte. Základem je totiž otevření odtokových cest lymfy a správně provedená masáž si žádá svůj čas. 

Celkově se můžete zamyslet nad svým životním stylem a zkusit přijít na to, co byste mohli ještě zlepšit, ale myslím, že základní kroky, které povedou k minimalizování pomerančové kůže, jsou jasné.

V případě, že vás trápí celulitida, jak se ji snažíte minimalizovat?

You May Also Like

13 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.