Z knižního koutku | Sedmilhářky

by - dubna 14, 2017

Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley - tři krásky, které jsou hlavními představitelkami úspěšného seriálu Sedmilhářky. Už podle traileru jsem věděla, že to musím vidět. Ale nejdříve jsem si chtěla přečíst knihu, která obsadila první místo prestižního žebříčku bestsellerů New York Times.

_________________________________________________________________
DRAMA, VTIP, NAPĚTÍ - TAHLE KNÍŽKA VÁS POHLTÍ.
_________________________________________________________________



Dramatická knížka, která vás nenechá, abyste ji jen tak odložili a přestali číst. Temné odstavce jsou občas proloženy vtipnými řádky, které vám vykouzlý úsměv na rtech. Po většinu knihy však budete zadumaně hltat každé slovo a budete všechny scénáře prožívat, jako by šlo právě o vás. Ve své mysli si budete představovat, jak byste situace v knize řešili vy. Když už si budete myslet, že znáte celý příběh, že jste přišli na další zápletku a víte, jak to dopadne, tak vás další stránka vyvede z omylu a vy se ocitnete zase na začátku.

_________________________________________________________________

TÉMĚŘ DO POSLEDNÍ STRÁNKY NETUŠÍTE, JAK TO SKONČÍ.
_________________________________________________________________


Osudy Jane, Madeline a Celeste člověka donutí, aby se zamyslel. Autorka knihy pak svým stylem psaní zapříčiní, že vás kniha úplně pohltí a vy budete mít pocit, že jste součástí celého příběhu tří matek, jejichž na první pohled všední životy se začínají vymykat z rukou. Každá z hlavních představitelek má své tajemství a s narůstajícím číslem stránek knížky nás autorka nechá, abychom jejich tajemství odhalili. Dokonalé manželství, silná svobodná matka a žena, která bojuje se svým exmanželem. Co je z toho pravda a co lež? To si budete muset přečíst.


Dlouho jsem nečetla tak dobru knihu a na to, že má přes čtyři sta stránek, jsem ji přečetla za poměrně krátkou dobu. Hltala jsem každou větu a pokaždé jsem se nemohla dočkat toho, co mi nabídne další stránka. Když jsem se pak dostala na samotný závěr příběhu, bylo mi to i docela líto, protože bych snesla pár dalších listů navíc. A dokonce by mě i potěšilo, kdyby se Jane, Madeline a Celeste dočkaly svého pokračování. A teď už se můžu v klidu pustit do seriálu a porovnat, jak se podařilo tvůrcům vystihnout to, o co se snažila samotná autorka knihy.

Kdo už viděl seriál? A je tu někdo, kdo si přečetl knihu?

Recenze je napsána ve spolupráci s Megaknihy.cz

You May Also Like

10 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.