Detaily z našeho domova | obývák

by - srpna 07, 2017

Před více jak třemi lety jsme se rozhodli, že je nejvyšší čas, abychom přestali dávat peníze druhým a začali platit sami na sebe. Začal velký kolotoč sjíždění nabídek realitek a hledání přímých inzerátů. Ta více zábavná část pak byla objíždět nemovitosti, pozemky a představovat si, jak ten náš budoucí domov bude vypadat.

Tenkrát jsem měla o bydlení jasnou představu. Přízemní dům, kamenné obložení, terasa v imitaci dřeva, koupací jezírko a zahrada, která bude hrát všemi barvami tak, jak se budou střídat roční období.

Tahle představa se mi rozplynula jako mráček na obloze hned po tom, co jsme se na celou věc podívali i z finanční stránky. Dobře, nerozplynula se tak úplně, jenom jsem ji zatím musela posunout lehce dozadu a začít hledat kompromisy. Ve finále jsme dokázali najít bydlení, na kterém jsme se s přítelem shodli. 

Další bod zlomu bylo zařizování. I tady jsem měla jasnou představu, ale ta se mi začala s přibývajícími týdny, měsíci, roky obměňovat a popravdě se ještě stále mění. Možná je to i tím, že mě zařizování neskutečně baví a tak bych klidně celý dům předělávala každý rok. 

Teď jsem se ale zatím ustálila a tak jsem pro vás mohla pár detailů z našeho domova nafotit.
Dnes vás pozvu do obýváku.


 __________________________________________________________________

PULZUJÍCÍM SRDCEM NAŠEHO DOMOVA JE FOTORÁMEČEK
 __________________________________________________________________


Za tento kousek jsem v naší domácnosti opravdu ráda. Denně nám připomíná krásné okamžiky, které bychom si na běžných fotografiích jen tak neprohlídli. Takto nám nabízí každý den vybrané momenty a je na nás, u kterého se zastavíme, který okomentujeme a který chceme třeba vyzdvihnout před nějakou návštěvou. Vy na něm můžete vidět první fotku z našeho domova, a to právě z obýváku, který byl ještě tenkrát úplně prázdný.

Teplým srdcem domova je krb. Sice nám v něm nepraská dřevo, ale i tak je ten na biolíh skvělou alternativou. Lehce zahřeje, navodí útulnou či romantickou atmosféru a když zrovna nemáme líh, můžeme do něj umístit svíčky, které udělají také parádní službu. 

Když jsme si pořizovali krb, měla jsem jasnou představu o tom, že chci falešnou krbovou římsu. A bylo mi jedno, jak se to udělá, prostě jsem ji chtěla. Chtěla jsem na ni položit zarámované fotografie a čerstvé květiny. Když jsem pak pochopila, že by to nebylo tak úplně ono, napadla mě druhá varianta, která se zdála být ještě lepší.

__________________________________________________________________

ŠPALEK
__________________________________________________________________


Velký kus dřeva z mého rodného kraje, který jsem si zamilovala hned, jak jsem ho viděla. Teď si lebedí v rohu pod krbem, vedle něj stojí na stráži paní lucerna a na kožešině to celé hlídá Stacie, která tam hrozně ráda odpočívá.

Z lucerny, kterou zdobí provaz, jsem udělala vázu na čerstvé květiny a s celým výsledkem jsem tak spokojená, že i já se tam občas ráda uvelebím s dobrou knížkou v ruce. A už teď se vlastně nemůžu dočkat podzimu, až se tam zavrtám do deky, budu popíjet horký čaj, zapálím si svíčku a budu třeba jen tak relaxovat.



A právě svíčky jsou nedílnou součástí naší domácnosti. Čistě bílou aromalampu jsem umístila na další kousek dřeva a pálím v ní nejrůznější vosky. Zásoby čajových svíček ukrývá černobílá dóza, kterou nabízela IKEA. A pokud nemám chuť na jeden z vosků, pak se v tomhle koutku uvelebí nějaká svíčka, převážně Yankee Candle. Tahle růžová kráska je teď moje oblíbená.


________________________________

TRIPOD LAMPA
________________________________


Dominanta u okna, která pokojem rozprostírá tlumené světlo - tak by se dal charakterizovat další vysněný kousek, který jsem toužila doma mít. O této lampě jsem už psala samostatný článek, který si můžete připomenout tady a nebo se můžete rovnou odhodlat vyrobit si ji podle mého videonávodu.

Naše lampa sklidila po okolí velký úspěch a dokonce jsme ji k Vánocům vyrobili i mé mámě. 




A o tom vlastně je i celé naše bydlení. Snažím se, aby měl každý dominantní prvek nějaký svůj příběh nebo nějakou spojitost s něčím, co je pro mě důležité.

Tahle lampa je vlastně kousek, který mi opět připomíná mou rodinu a dokazuje mi, jak zručného mám přítele. Vidím na ni i od mého kuchyňského ostrůvku, který zdobí neustále živé květiny. 


 
Tento prostor je vlastně taková spojnice mezi obývákem a kuchyní. Další prvek našeho domova, který jsem si moc přála a který se nám podařil do našeho bydlení zakomponovat.

To bych ale předbíhala, protože kuchyň jako takovou, si pro vás schovám do některého z příštích článků.

Jaký je váš oblíbený kousek z vašeho obýváku?

You May Also Like

8 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.