Jak se zabalit do batůžku na pět dní

by - ledna 24, 2019

Vždy jsem byla ten typ holky, která si na cesty balila zbytečnosti. Jenže tenkrát jsem to ještě nevěděla. Co kdybych náhodou nepotřebovala jedno, ale hned dvě bílé trička. A ty džíny jsem taky potřebovala troje. Modré, šedé a ještě jedny modré. Ale byla to trošku jiná modrá, takže jsem je prostě musela do toho kufru přihodit. A tak nějak jsem postupovala, dokud jsem neměla překypující zavazadlo. Ale to nebyl žádný problém, protože tehdy ještě přítel nepotřeboval přece tři  svršky. Stačil mu jeden a mikina k tomu. Prostě jsem tak rozhodla a mé věci putovaly do jeho cestovní tašky. A tak to šlo několik let pokaždé, když jsme někam vyrazili. 

Zlomilo se to v tu dobu, kdy jsme objevili kouzlo levných letenek u nízkonákladových společností. Znáte to. Nejdříve vám povolí malý kufr, což byl ještě luxus a nakonec si můžete vzít jen malý batůžek. A to je teprve výzva! Vlézt se do příručního kufru jsem se naučila celkem rychle. Můj skvělý výkon byl, když jsem se zabalila v  prosinci na týdenní dovolenou na Mallorce, kdy nevíte, jestli bude 10°C nebo 20°C. Na každý den jsem měla jiný outfit a k tomu dvoje boty! Objevila jsem kouzlo vrstvení a správného kombinování univerzálních kousků. Řeknu vám, pěkně jsem se u toho zapotila. Ale to, co jsem zažila při balení batůžku, by se dalo přirovnat k maturitní zkoušce, možná i státnicím. 

Základem je zvolit si dobře padnoucí a lehce kombinovatelné džíny. Pokud je tedy nosíte. Já vsadila na modrou klasiku, ve které se cítím nejlépe. Jestli hledáte ty vaše ideální džíny, mrkněte třeba na e-shop AboutYou, kde najdete několik značek pohromadě. Nebo skočte do C&A či Reserved. Mně osobně se třeba neosvědčilo Mango, a to kvůli kvalitě.


Důležitý je i správně zvolený outfit do letadla. Chápu, že pohodlnost je hlavní, ale v tomhle případě jde také o ušetření místa. Zapomeňte proto na legíny, mikinu a sportovní bundu. Pokud tedy neplánujete jít běhat či jakkoli jinak sportovat a nebudete to považovat za sportovní výbavu. Já si vybrala ony džíny, bílé triko, kárované sako a ještě černý kabát. A taky růžovošedou šálu. Pro mě další kousky, které můžu kombinovat. Navíc, pokud bude v cílové destinaci teplejší den, můžu místo kabátu obléct jen sako. Do letadla si toho můžete na sebe obléct víc, ale přeci jen sedět pár hodin ve třech tričkách nebude úplně nejpohodlnější. 

Mimochodem, pokud budete hledat nějaké pěkné sako, tak mně se osvědčilo H&M a Reserved. V obou případech natrefíte na ležérní i business kousky. 

Pro nějakou lepší příležitost, jako třeba večeře v krásné restauraci, se budou hodit šaty. Vezměte si takové, které vynosíte i přes den. Kdo je nenosí, přihoďte nějaký top, který udělá stejnou službu. Pokud si jej přes den a večer vezmete v jiný den, vytvoříte efekt dvou různých outfitů. Zvláště pak, pokud si ho jednou vezmete samostatně pod kabát a podruhé ještě se sakem. 

Místo v batohu se nám začíná pěkně zaplňovat. 

Protože jsem si vybrala šaty, které se mi na den nehodí ani k saku a ani ke kabátu, musela jsem si vzít koženkovou bundu. Na první pohled jsem si říkala že to není vůbec v souladu s  minimalistickým balením, ale pak jsem uviděla ve skříni červený rolák s kratším rukávem a bylo rozhodnuto, že bunda je skvělý tah. Onen kousek si totiž můžu vzít pod sako, bundičku i kabát. Cink cink. Máme vítěze a já jsem komplet zabalená. 


Spodní prádlo a pyžamo, tedy spíše košilku, jsem uložila do cestovního organizéru. To aby mi na letišti při vytahování kosmetiky nevypadly třeba ponožky. V tom lepším případě. A abych nezapomněla, vešly se i plavky.

Tentokrát jsem musela zvolit pouze jedny boty - černé kotníčkové, které mají pohodlný podpatek. To abych zvládla nějaký ten výlet a zároveň, abych byla s šaty aspoň trochu za dámu.

Jak jsem již psala, byla to výzva a já se s ní poprala celkem obstojně. Premiéru mám tedy za sebou, takže s každou další cestou to bude jednodušší. Nebo v to aspoň věřím. Teď už stačí jen vyhlížet další akční letenky a doufat, že příště se nebudu muset zabalit do ještě menší tašky.

Umíte se balit minimalisticky? Jaké kousky považujete za základ vašeho šatníku?

- Petra -

Článek vznikl ve spolupráci s e-shopem AboutYou.

You May Also Like

1 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.