Relax před dovolenou, aneb jak na hezké opálení

by - července 10, 2019

Nejsem ten typ člověka, co by se dobrovolně smažil na slunci dlouhé hodiny a jen se v pravidelných intervalech otočil ze zad na břicho a zase zpět. Mimochodem, na tohle je úžasná scéna ve filmu Účastníci zájezdu.

Když už se vydám na pospas slunečním paprskům, potřebuji do ruky knihu, hrát nějakou hru a nebo třeba dovádět ve vlnách.

Nebudu vám však zastírat, že miluji zlatavý nádech pokožky a dokázala bych si ho představit nosit celoročně, byť třeba v jemnějších tónech. Z toho důvodu dělám pár věcí pro to, aby mi opálení vydrželo co nejdéle.
_________________________________________________________________

ZÁKLADEM VŠEHO JE PEELING.
_________________________________________________________________

Zbavovat pokožku nežádoucích šupinek je skvělá věc. Nesmí se to ale přehánět, aby se nenarušila hlubší vrstva a nezačaly se vám dělat například pigmentové skvrny. Důkladný tělový peeling stačí jednou měsíčně. Můžete si doma smíchat cukr či kávovou sedlinu s libovolným olejem, nebo se můžete jít nechat hýčkat do salonu, stejně jako jsem to udělala já. 

Co si budeme povídat, ale doma se člověk často odbyde a pokud nemáte ochotného partnera, který by vám dobrovolně pomohl se zády, pak to taky nebude příliš důkladné.


Já se vydala opět do GERnéticu, kde jsem podstoupila ošetření Spa Gernétic Aktiv, které spočívá právě v celotělovém peelingu, který se provádí solným peelingem Peeling Au Sel s esenciálním olejem v kombinaci s čistícím gelem s výtažky z mořských řas Nettoyant Gommant Marin. Už samotné nanášení bylo příjemné a přirovnala bych ho k lehké masáži.

Po nanesení jsem byla zabalena do fólie a prostěradla, aby se účinek aktivních látek umocnil a pak následovala sprcha.

Druhým a zároveň posledním krokem bylo nanášení přípravku Gerthérapi, který je v rodině GERnétic nováčkem. Jedná se o regenerační a relaxační aktivní krém, který uvolňuje svalové napětí a podporuje lymfatickou drenáž. Voní nádherně po citrónové trávě a obsahuje výživné látky, které regenerují pokožku.

_________________________________________________________________

MAZAT, MAZAT, MAZAT.
_________________________________________________________________

Možná to zní jako klišé, ale v případě udržení opálení je to vážně potřeba. Stejně jako opalovací krémy či oleje jsou důležité i produkty po opalování. Právě ty hydratují pokožku a prodlužují životnost zlatých a hnědých tónů.

Někdo může být ten typ, který nepotřebuje ani jedno, nespálí se a opálení vydrží, ale pokožka nevypadá tak svěže. Je spíše unavená. Je na vás, jestli si zvolíte krém, gel či olej, ale zkuste po nějakém tom produktu sáhnout a uvidíte ten rozdíl.

Ať už se rozhodnete při letošním opalování s péčí jakkoli, přeji vám co nejméně spálenin, krásnou barvu a hlavně samé skvělé letní zážitky!

- Petra -

Článek vznikl ve spolupráci s GERnétic.

You May Also Like

0 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.