Designový lustr vlastníma rukama

by - ledna 29, 2020

Jsou to už dva roky, co jsem vám psala o mém potrhlém nápadu, který mě přepadl při jedné běžné procházce a z kterého se vyklubal pěkný a přitom praktický designový kousek do našeho domu. A světe div se, slouží nám dodnes. Tedy spíše Panu Vločkovi. O tom, jak jsme vyráběli kočičí škrabadlo si můžete přečíst >> tady <<. Pokud jste zvědaví, mrkněte rovnou, ale nezapomeňte se vrátit zpátky sem, protože dnes mám pro vás takové malé pokračování. 

________________________________________

DESIGNOVÝ LUSTR ZA PÁR KORUN
________________________________________

Tak jako mě inspirace na škrabadlo zastihla venku na poli, tak tentokrát jsem tip na nádherný lustr objevila na sociálních sítích. Konkrétně na instagramu Našeho mlýnu, což bude, tedy vlastně už je, kouzelné místo nejen pro svatby. Zamilovala jsem se do něj na první pohled. Jak do mlýnu, tak také do světla, které zdobilo místnost, která teprve pomalu získávala svou finální podobu. 

Věděla jsem, že by se nám něco takového hodilo nad jídelní stůl, že by takový kousek skvěle doplňoval útočiště Pana Vločky a že by nám to vyřešilo problém s nedostatkem světla při práci. 


Než jsme našli kousek pohozené břízy, kterou bychom mohli využít, uběhlo pár týdnů. Tady na vás apeluji, abyste neničili stromy a opravdu se snažte případně využít jen ulomené větve. I mezi nimi se dají najít skvosty. My ten svůj nakonec objevili kousek od domu a ještě v tentýž den jsme ho natřeli bezbarvým lakem, abychom trochu podpořili výdrž a vzhled. 

Po důkladném zaschnutí laku přišla na řadu samotná montáž. Snažili jsme se uchycení vymyslet tak, aby celkově ladilo a nebylo příliš nápadné. Použili jsme tenké černé lano, které jsme zavěsili do bílých háčků zašroubovaných do hmoždinek.  Černé závěsné kabely s objímkou jsme koupili v IKEA, ale pokud chcete jinou barvu, mají i různé bílé a jeden krásný v mosazné barvě. 


Nejtěžší na celém procesu bylo rozmístit kabely a určit délku tak, aby to vypadalo dobře a přitom nebyly rušivým elementem, pokud se sedí u stolu. Tedy alespoň pro mě. Na kutilskou práci mám naštěstí šikovného manžela a taky máme doma výborný dozor, který na celou práci dohlédl.

Celé světlo nás stálo orientačně 500 Kč a to si troufnu říct, že je v tom započítán i závin, který jsem upekla, aby šla práce lépe od ruky. 

Jsme z něj nadšení. Oživilo interiér našeho domu, dodává dostatek světla a celkově otevřel prostor, kde máme jídelní stůl. 


Pokud si budete chtít podobný kousek udělat a dotáhnete to do konce, tak se mi určitě pochlubte. Můžete mi poslat fotku e-mailem a nebo mě označit na instagramu. Moc ráda se na vaše výtvory podívám. 


- Petra - 

You May Also Like

2 komentářů

Instagram

© 2017 Just be yourself | All rights reserved.