úterý 9. prosince 2014

{cupcakes} Zimní a plné čokolády

V chladných zimních dnech vás skvěle zahřeje horká čokoláda. A právě ta je hlavní ingrediencí dalších cupcaků. Modrý krém se pak postará a nádech mrazu a barevné cukrářské ozdoby o sváteční detail. Původně měly být tyto cupcaky zdobeny sněhovou vločkou z bílé čokolády, ale má zručnost není tak dokonalá, takže bílé cosi skončilo v koši. Pokud budete šikovnější, vyrobte si sněhové vločky z bílé čokolády, kterou si rozpustíte s trochou tuku a následně z hmoty vytvoříte vločky na alobalu. Po vychladnutí jdou z alobalu krásně sundat.


A jak na tyto cupcaky pro čokoholiky? Připravte si následující ingredience a pusťte se s chutí do toho.

na těsto:
  • 2 vejce
  • 130g cukru
  • 60g změklého másla
  • 60g hořké čokolády
  • 1/2 kelímku zakysané smetany
  • 40g kakaa na pečení
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 100g hladké mouky

Vejce a cukr si důkladně vyšlehejte, je možné, že vás to ke konci nebude bavit, ale vytrvejte. Na vodní lázni si pak rozpusťte máslo, čokoládu a přimíchejte kakao. Tuhle čokoládovou směs vmíchejte do vyšlehaných vajec a promíchejte. Ke vzniklé hmotě přidávejte postupně zakysanou smetanu a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Doporučuji po částech a míchat s láskou, výsledek pak stojí za to. A neujídejte, protože je to tak dobré, že by vám nemuselo zůstat na samotné cupcaky. Teď už jen stačí těsto naplnit do vybraných košíčků a dát péct přibližně na 160-170°C na dvacet minut. 


Malá rada, pokud si nejste u košíčků jistí, zda přečkají pečení ve zdraví a těsto nezničí motiv, dejte na každý cupcake košíčky dva. Já udělala tu chybu, že jsem košíčkům důvěřovala a motiv se mi vypařil kdo ví kam.

Po upečení a vychladnutí cupcaků si připravte krém. Můj nejoblíbenější a v receptech nejčastěji používaný.

krém:
  • jedna vanička plnotučného tvarohu
  • 50g změklého másla
  • moučkový cukr podle chuti
  • modré potravinářské barvivo

Veškeré ingredience vyšleháme do hladka. Barvivo přidávejte postupně, dokud nedosáhnete požadované barevnosti. A nic se nemá přehánět, takže i tady střídmě. Některá barviva při větším množství způsobí hořkou chuť celého krému a to přece nechceme.


Hotový krém navršte na cupcaky dle libosti a ozdobte cukrovými ozdobami. Pokud někdo z vás zvládne vytvořit sněhové vločky dejte mi vědět a já si u vás objednám rychlokurz. A teď už vám přeji dobrou chuť a ne že je sníte všechny naráz. Jsou totiž lehce návykové.

Kdo z vás je čokoholik a kdo čokoládu naopak nemusí? A abych nezapomněla, mrkněte na video ať to máte i s praktickou ukázkou.


12 komentářů:

  1. Já jsem čokoholik :D A ty cupcaky jsou prostě ♥
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je přesně to pravé pro tebe Veru.

      Vymazat
  2. Asi to taky zkusím :D A to už je co říct, protože sotva umím zapnout troubu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapnutí trouby je pro mě někdy složitější než samotná příprava cupcaků, některé trouby jsou prostě složité :-)

      Vymazat
  3. Mňam, vyzerajú /a určite aj chutia/ geniálne!! ♥
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  4. Mňaaaaam, já bych je chtěla, prosím, teď hned u sebe na talířku!! Video super =)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají vážně úžasně! :) Mohla bych se, prosím, zeptat, zda je krém máslový, když je tam i tvaroh? :) Vím, blbá otázka, ale raději se zeptám :) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je tam kousek másla, tak jak je napsáno v receptu :-)

      Vymazat

Děkuji za každý komentář! ♥ Thanks for your comment ♥